Wat is Karaoke?

Karaoke is een vorm van vermaak waarbij er muziek wordt afgespeeld van een bekend lied, en dat je zelf in een microfoon als een zanger de tekst live inzingt. De stem van de oorspronkelijke zanger is gewist en minder hard hoorbaar. Vaak wordt de tekst ook ergens geprojecteerd (inclusief maataanduiding) zodat het makkelijk wordt om de tekst te zingen.

Karaoke is een populair vermaakt in Azië sinds 1980 en heeft zich sindsdien verspreid over de hele wereld, maar het is nergens zo populair als in Azië. In 1984 kwam Philips met de ‘meezingvesterker’ op de markt in Nederland.

 

Dit was de aanzet tot de eerste vorm van karaoke in Nederland. In 1990 werd ook in Nederland de eerste karaokebar geopend, en in 1992 kwam de TROS met een programma op de televisie waar onbekende Nederlanders een liedje mee konden zingen. Nederland ligt een beetje achter met de populariteit van karaoke, er zijn nog niet heel veel karaokebars, en in Duitsland en België is het veel populairder. Met nieuwe game consoles en nieuwe games wordt ook in Nederland het karaoke steeds populairder. Wij zijn daarom bijzonder trots om in Amstelveen de eerste echte KARAOKE PARTY ROOM te openen!